I dag kogte jeg en af monsterkyllingerne, der vejer ca. 2 kg. Jeg kogte den i den store suppegryde, så der blev rigeligt med dejlig kyllingefond til de næste dage.
I med kyllingen, vand på så det dækkede, på med låget og så simrede det på komfuret i ca. 4 timer.
Kyllingen blev fisket op. Den gik lidt i stykker, men bryst og lår kom op i hel tilstand, og det var det vigtigste.
Tilbage var en lækker kyllingesuppe, som blev sigtet over i en mindre gryde.
Grøntsagerne fra suppen kom i blenderen sammen med lidt af den sigtede suppe. Det blev blendet til en mos, som blev rørt op med ca. halvdelen af den klare suppe.
Jeg brugte ca. 4 dl. af denne blendede grøntsagssuppe til at lave sovs af i dag. Resten gemmer jeg til i morgen, hvor jeg koger nogle friske grøntsager i suppen, flødelegerer den og serverer den med enten lidt af kyllingens brystkød, eller måske med bacontern. Den klare suppe gemmer jeg til i overmorgen, hvor jeg bruger den til at lave høns i asparges, sammen med kyllingens brystkød.
I dag spiste vi kyllingens lår som klassisk grydestegt kylling med sovs og agurkesalat. Næsten da! Mine børn er ikke vilde med kogte kartofler, så der var ris til i stedet for. Tallerkenen ser måske lidt grøntfattig ud, men alle de grøntsager, der var i kyllingesuppen er jo camoufleret i sovsen, så mon ikke det går an.
Jeg vender tilbage med opskriften på de næste dages kyllingeretter senere på ugen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar