Jeg laver tit mad, der kan strækkes over nogle dage. Dels fordi det sparer penge, men også fordi det sparer tid, hvis jeg f.eks. bruger et par timer søndag på at lave en ret, der kan "genbruges" mandag og tirsdag. Vores madplaner er derfor opbygget med simremad eller tungere kødretter fredag, lørdag og søndag. Rester mandag og tirsdag. Hurtige retter, grød eller rugbrød onsdag og torsdag. På den måde spiser vi rimelig varieret og sparer tid mandag til torsdag, hvor vi er sent hjemme og gerne vil bruge tid med børnene i stedet for i køkkenet.
Eksempler på mad, der kan spises tre dage i træk:
Grundingrediens: en pakke oksefars eller vege-fars (ca. 30 kr.)
Dag 1: spaghetti bolognese
Dag 2: pizza m. "kød"-sauce
Dag 3: Chili con/sin carne
Grundingrediens: kylling (hjemme"dyrket" eller ca. 100 kr. for en økokylling)
Dag 1: grydestegt kylling
Dag 2: kyllingetærte, kylling i karry eller sandwich med kyllingekød
Dag 3: kartoffelsuppe, smagt til med kyllingefond
Grundingrediens: oksesteg (ca. 75 kr. for en billig udskæring, der skal simre længe. F.eks. spidsbryst)
Dag 1: oksegrydesteg m. grøntsager og rodfrugtmos
Dag 2: oksegrydesteg m. rodfrugtmuffins og bønner
Dag 3: pita m. oksekødsstrimler
tirsdag den 2. marts 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar